Salam Ukhuwwah

Thursday, 9 October 2014

GLA COMPLEX...TURUNKAN BERAT?

GLA Complex boleh turunkan berat badan?
Macamana tu? Takkan lah kan?

Iya betul tu...Gla Complex salah satu fungsinya membantu menurunkan berat badan.

Seperti yang sedia maklum GLA amat baik dalam memperbaiki tahap hormon kita. Membantu stabilkan period, kurangkan senggugut, tingkatkan kesuburan, baik utk masalah kulit seperti jerawat, jeragat bahkanbsemua yg melibatkan hormon.

Tetapi apa yang menariknya disini GLA Complex amat berkesan dalam proses turunkan berat badan jugak...Bagaimana ia bertindak untuk turunkan berat badan?

~> GLA (gamma linolenic acid) adalah asid lemak omega-6. Kandungan omega 6 dalam borage oil inilah membantu meningkatkan metabolisma dan seterusnya membakar lemak dalam badan.

~> Membantu meningkatkan metabolisma iaitu dengan menggunakan brown fat atau tisu  adipose, yang mana ia berfungsi untuk tenaga dan memanaskan badan. Brown fat tidak aktif pada mereka yang overweight, maka GLA akan mengaktifkan brown fat, lalu menyebabkan pembakaran white fat yang terkumpul di bawah kulit.

~> Bertindak meningkatkan hormon serotonin. Hormon serotonin inilah yang membuatkan kita akan rasa sentiasa kenyang walaupun makan dalam kuantiti yang sedikit, kurangkan rasa nak mengunyah dan asyik nak makan aje...

~> GLA bersifat anti-radang dan diuretic (dikenali juga sebagai "water pills" yang membantu badan mengeluarkan lebihan air dan garam dalam badan melalui urin), maknanya walaupun berat kita kurang tapi kulit kita akan sentiasa kekal lembap dan anjal.

Aha...bestkan GLA Complex Shaklee ni...jaga hormon, jaga berat badan kita juga...tapi kita pun kenalah sekali jaga corak pemakanan kita... Jangan main hentam makan mentang-mentang dah makan GLA...nanti badan tak turun GLA jugak yang disalahkan... Apa-apa pun berbalik kepada aktiviti pemakanan dan gaya hidup kita ya...

Berminat untuk dapatkan GLA dan cara pemakanan yang betul untuk turunkan berat badan...insyaaAllah saya akan consult yang terbaik untuk Anda...
***************************************

Salam Ukhuwwah buat semua...
Semoga Ukhuwwah kita terjalin erat...

---->  Saya Noni | Kulim | 019-5553667
Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee...
Boleh terus hubungi saya...

Sama-sama kita upkan diri kita supaya lebih tampil berkeyakinan....

No comments:

Post a Comment